Online Nederlandse les met privédocent

De Nederlandse lessen bij The Dutchess zijn live met een professionele docent en altijd online. Wij werken met Skype, Teams, GoToMeeting of Zoom, zodat u uw lessen thuis, op kantoor of waar u maar wilt, kunt volgen.

De inhoud van de lessen is aangepast aan uw niveau en doelstelling. Aan de hand van een intakegesprek tijdens een gratis kennismaking worden uw wensen, doelen en niveau vastgesteld. We bespreken altijd samen met u de inhoud van de lessen. U kunt duidelijk aangeven wat voor u belangrijk is. Misschien wilt u zich voorbereiden op het Staatsexamen NT2, of bent u pas in Nederland en wilt u zich in het dagelijks leven in het Nederlands kunnen redden? The Dutchess biedt alle niveaus aan.

Nederlands spreken

In de Nederlandse les worden nieuwe grammaticale thema’s kort aangeboden en op verschillende manieren geoefend. Aan het eind van de les kunt u beter met deze thema’s omgaan. Het is de bedoeling dat u zoveel mogelijk aan het woord komt om uw spreekvaardigheid te verbeteren. Zelfs als u nog geen helemaal geen Nederlands spreekt, gaat u in de allereerste les al in het Nederlands reageren op de vragen van de docent. Het voorbereiden van één of meerdere spreekopdrachten is een steeds terugkerende huiswerkopdracht.

Structuur

De lessen hebben een duidelijke structuur. Vaak begint de les met de als huiswerk voorbereide spreekopdracht(en). Vervolgens is er een korte uitleg van een nieuw grammaticaal thema. Daar gaat u direct mee oefenen om te zien of u deze nieuwe structuren goed kunt gebruiken. De rest van de les moet u voornamelijk spreken.

Huiswerk

Een les duurt in principe 55 minuten. Na elke les ontvangt u per e-mail een duidelijk overzicht van het huiswerk dat u voor de volgende les moet maken. Het huiswerk is een belangrijk onderdeel van de cursus, zodat u zelfstandig kunt oefenen met de informatie die u in de les hebt geleerd. Op deze manier gaat u sneller vooruit. Natuurlijk kunt u samen met de docent afstemmen hoeveel huiswerk u per keer kunt maken.

Voortdurende evaluatie

Omdat de cursussen Nederlands bij The Dutchess individueel zijn, kunnen de lessen direct aangepast worden, als dat nodig mocht zijn. Regelmatig checkt de docent samen met u of de cursus nog naar wens is.

Wij nodigen u heel graag uit voor een gratis kennismaking met The Dutchess!

Afspraak gratis kennismaking