"Om in Nederland te kunnen studeren had ik een Staatsexamen NT2 niveau B2 diploma nodig. Ik had alleen maar 5 weken tijd. Ik heb heel veel op het internet naar goede cursussen gekeken maar de enige cursus die zo flexibel was, was de cursus bij Nathalie. Ik had elke dag met Nathalie online les, ze heeft me elke dag opdrachten gestuurd, mijn opdrachten gecorrigeerd  en met veel engagement en plezier me de Nederlandse taal geleerd. En eindelijk ben ik dan ook geslaagd na 5 weken Nederlands leren! Ik kan iedereen deze cursus adviseren omdat Nathalie een leraar is die echt wil dat jij slaagt en daarbij ook echt heel veel voor haar studenten over heeft. (Bijvoorbeeld heeft ze me les gegeven in haar vakantie week!) Een heel groot dank aan Nathalie!" (Amélie was een beginner en heeft gedurende vijf weken iedere dag één uur online les gevolgd. Dankzij haar enorme inzet, motivatie en ijver heeft ze haar Staatsexamen NT2 Programma II gehaald en mag ze nu in Nederland studeren.)

"Geslaagd voor mijn Staatsexamen NT2 na vijf weken les"


Amélie M., Duitsland

"Zonder mijn sessies met The Dutchess zal ik me nooit kunnen voorbereiden op mijn inburgeringsexamen. Ik heb wat tijd doorgebracht op avondschool maar mijn Nederlands was niet goed genoeg voor de examens. Nathalie weet precies wat ze moet doen. De lessen zijn effectief, to-the-point en ik kan haar niet genoeg bedanken voor alle hulp en aanmoediging. Aarzel niet om Nathalie's hulp te vragen als je iets nodig hebt bij het leren van Nederlands. Ik ben er zeker van dat ze de lessen zal afstemmen op jouw behoeften, zoals ze bij mij heeft gedaan." (Dit is een vertaling van Lulu's Engelse review)

"De lessen zijn effectief, to-the-point en ik kan haar niet genoeg bedanken voor alle hulp en aanmoediging"


Lulu, China

"Ik werd aangeraden om bij Nathalie te studeren door iemand met dezelfde moedertaal als ik. Na een jaar studeren was ik in staat om te slagen voor het Nederlandse Naturalisatie examen (Inburgering), wat mijn gewenste doel was. Nathalie is een zeer goede en getalenteerde docent. Haar begeleiding en methodes werkten erg goed voor mij in privé Skype lessen. Ze was altijd geduldig en vriendelijk bij het corrigeren van mijn fouten. De hoeveelheid huiswerk was voldoende, ik had genoeg tijd om me voor te bereiden op de volgende les. Over het algemeen ben ik erg blij dat Nathalie mijn docent was en ik zal haar zeker aanraden aan al mijn vrienden die Nederlands willen leren." (Max heeft zich voorbereid op het inburgeringexamen. Hij had één les per week. Dit is een vertaling van zijn Engels review.)

"Nathalie is een zeer goede en getalenteerde docent."


Max T, Oekraïne

"Voor mij was dit bijna de enige mogelijkheid omdat ik in Zwitserland woon en het moeilijk is om een goede docent Nederlands te vinden. Nathalie, je bent zo georganiseerd en iedere minuut van de les was nuttig. Je bent de beste taaldocent die ik ooit heb gehad of me kan voorstellen!" (Tatiana heeft zich voorbereid op het Inburgeringsexamen)

"Iedere minuut van de les was nuttig!"


Tatiana S, Zwitserland (Rusland)

"Ik heb voor een cursus via Skype bij The Dutchess gekozen omdat ik graag thuis wilde leren. Het cursusmateriaal was aangepast aan mijn niveau, de hoeveelheid huiswerk was precies goed en ik kon op mijn eigen niveau leren. Ik heb nu meer zelfvertrouwen gekregen bij het spreken. Ik vond alles goed aan de cursus! Nathalie is een perfecte docent!"

"Ik vond alles goed aan de cursus!"


Stephani D., Duitsland

"Ik ben heel blij dat ik voor The Dutchess gekozen heb! Anders zou ik de taal nooit zo snel beheerst kunnen hebben en vooral nooit zo zelfbewust naar de NT2 examen hebben kunnen gaan. Doordat ik het individueel kon oefenen, was ik op mijn opleiding niet echt bang om Nederlands te praten. Voordelen: je kunt de lessen vanuit thuis volgen en je hebt geen extra tijd voor heen- en terugreis naar de cursus nodig. Bovendien is het  1 op 1 dus heel persoonlijk en individueel. De nadelen: de afhankelijkheid van de techniek, omdat het internet bij mij thuis somt niet goed werkte. Ik vond het helemaal goed, vooral de structuur en de opbouw van de lessen. - Johanna moest zich binnen zeer korte tijd voorbereiden op het NT2 examen om haar opleiding Fysiotherapie te mogen voorzetten.

"De lessen zijn 1 op 1, dus heel persoonlijk"


Johanna R. Duitsland

"Hartelijk bedankt voor deze cursus! Een perfecte voorbereiding op het NT2 examen. Nathalie is een super lerares!"

"Een perfecte voorbereiding op het NT2 examen"


Désiree K., Zwitserland

"Ik wilde Nederlands leren en via Skype is het makkelijk te beslissen wanneer je de les hebt en je bent alleen met de docent dus is het een intensief les. De hoeveelheid huiswerk en het cursusmateriaal was precies goed. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen bij het spreken. Toen ik begon, sprak ik geen Nederlands en nu, na 2 jaar, ben ik tevreden met mijn niveau. Ik zou de cursus bij The Dutchess zeker aanbevelen, omdat het een goede taalcursus is! Je kan snel veel leren. Elke les ben je alleen met de docent en dus praat je veel, je kan herhalen wat je niet goed begrepen hebt en je kan kiezen wanneer je de les hebt. Volgens me zijn er geen nadelen, misschien is de cursus duur maar je betaalt voor de kwaliteit en de voordelen die je hebt. Ik vond van de lesmethode van The Dutchess heel fijn! (behalve de les over het thema 'politiek' die ik een beetje vervelend vond ; ).

"Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen bij het spreken."


Marzia P., Italië

"De cursus bij The Dutchess was een voorstel van mijn baas en van een collega. Ik vind ook dat de Skype lessen handiger dan de traditionele lessen zijn voor iemand die voltijds werkt (zoals ik). Deze online taalcursus heeft mij veel geholpen en daarom zou ik The Dutchess aanbevelen. Wat de voordelen betreft is een cursus via Skype flexibeler dan een traditionele cursus. Je kan hem volgen maakt niet uit waar je woont en zonder je tijd kwijt te zijn aan reizen. Ik kan geen nadeel vinden. Ik vind het heel goed dat de cursus veel aandacht aan spreken besteedt, zonder te vergeten dat de basis voor een goede spreekvaardigheid de grammatica en de woordenschat is. Het zou nuttig zijn om luisteroefeningen te vinden waarin mensen niet langzaam en duidelijk praten. (Ik denk dat het vinden van deze oefeningen een moeilijke taak is)"- Eva is werkzaam als tandarts in Nederland

"Ik vind het heel goed dat de cursus veel aandacht aan spreken besteedt, zonder te vergeten dat de basis voor een goede spreekvaardigheid de grammatica en de woordenschat is."


Eva D., Griekenland

"Ik heb voor een cursus bij The Dutchess gekozen omdat het sneller en makkelijker zou gaan in vergelijking met een gewone cursus. Het huiswerk was moeilijk en veel maar echt nodig in mijn geval. Het efficiënte lesplan en de methodologie één op één vond ik erg goed. Ook goed vond ik: de structuur van de lessen, de feedback tijdens de les, de snelle correctie van het huiswerk, de kennis van het materiaal waarmee gewerkt wordt, de samenvatting van elke les via e-mail en de goede motivatie. De tijd was kort maar de lessen waren heel intensief en goed gepland. Ik vond het heel handig toen ik feedback van mijn uitspraak kreeg. Ik vond het geweldig toen Nathalie me een lijst van mijn eigen typische fouten stuurde. Ik heb de cursus al aanbevolen bij anderen. Dank je Nathalie voor jouw hulp. Nu durf ik meer te spreken met Nederlanders. Ik vond het materiaal dat we tijdens de les hebben gebruikt heel goed. De tips over de aanmelding voor het examen en over hoe en wanneer ik kon de resultaten kijken waren heel handig. Ik ben helemaal tevreden met de methode en de resultaten van mijn NT2 examen. Ik hoop dat we meer lessen in de toekomst zullen hebben." - Marisol heeft het Staatsexamen NT2 programma II in één keer gehaald.

"De lessen waren heel intensief en goed gepland."


Marisol A., Colombia

"Ik heb vrienden in Nederland en wilde beter met hen kunnen communiceren. De cursus was veel beter dan ik had verwacht. En de lessen van 55 minuten waren ideaal. Ik had genoeg tijd om het spreken te oefenen, en ik voel me nu veel zelfverzekerder als ik met mijn vrienden in het Nederlands praat. Ik werk onregelmatige uren, dus ik kon niet deelnemen aan een normale cursus. Het volgen van de cursus via Skype heeft veel voordelen. De lessen zijn intensiever dan bij andere cursussen. De lesmethode werkte goed voor mij en ik genoot ook van de lessen - en zelfs van het maken van mijn huiswerk! Ik kan geen nadelen bedenken aan deze manier van Nederlands leren. En de prijs was ook goed."

"Vanwege mijn onregelmatige werktijden kon ik niet deelnemen aan een standaardcursus met vaste lestijden."


Thomas B., Duitsland

"Lange tijd heb ik op internet gezocht naar leraren Nederlands. Ik had al een basiskennis van de Nederlandse taal verworven door zelfstudie. Maar het ontbrak mij aan de praktische toepassing. Toen kwam ik een advertentie van Nathalie tegen op het internet. Zij biedt professionele lessen in de Nederlandse taal aan via Skype. Ik nam contact op met Nathalie en we regelden een gratis les zodat ze een idee kon krijgen van mijn huidige niveau in de Nederlandse taal en ik haar methodologie in de klas kon leren kennen. Deze les heeft mij volledig overtuigd. Als de klant 10 lessen bij Nathalie boekt, krijgt hij zelfs een extra korting. Ik heb in totaal 20 lessen gehad bij Nathalie en ik ben erg enthousiast over het resultaat. Ik kan nu communiceren met de Nederlandse wereld, die, zoals we weten, zich uitstrekt tot in het Caribisch gebied, ook al zijn er af en toe kleine fouten gemaakt. Dat zou ik in mijn zelfstudie nooit hebben bereikt. Ik kan de lessen met Nathalie van harte aanbevelen."

"Ik kan de lessen met Nathalie van harte aanbevelen"


Andreas H., Duitsland

"Ik ben ontzettend blij dat ik Nathalie heb gevonden. Ze heeft mij geholpen om C1 niveau te halen, zodat ik de master Geneeskunde mag beginnen. Haar lessen waren persoonlijk en doelgericht en daardoor kon ik me op het medisch Nederlands C1 assessment voorbereiden. Ze legt moeilijke grammatica uit op een heel duidelijke manier. Ik heb zoveel geleerd tijdens elke les! Ik ben al jaren bezig met Nederlands leren en ik heb altijd moeite gehad met dezelfde fouten. Door de lessen van Nathalie begrijp ik eindelijk deze lastige grammaticaregels! Zij is niet alleen een hele goede docent, maar ook georganiseerd en motiverend. Ik raad iedereen die Nederlands op een snelle en makkelijke manier wil leren aan om haar lessen te proberen."

Ivanka heeft zich voorbereid op het C1 assessment van de Rijksuniversiteit Groningen


Ivanka van W, USA

"De Nederlandse taal is een beetje moeilijk voor mij, maar de docent helpt mij alles te begrijpen. We hebben ook plezier in de les. Ik voel me op mijn gemak en wil steeds meer leren."


Noi P., Bangkok, Thailand

"Ik heb gekozen voor een cursus bij The Dutchess omdat in het buitenland woon en het moeilijk is om daar een cursus Nederlands te vinden. De methode van The Dutchess werkt prima. De boeken en het online materiaal zijn goed, de methode is duidelijk. Natuurlijk hangt het ook af van je eigen motivatie en discipline hoeveel je vooruit gaat. De interactie met de docent is heel goed omdat het 1 op 1 is. En ik ben in één keer geslaagd voor het Inburgeringexamen!"

Rosen heeft zich voorbereid op het Inburgeringexamen en is in 1 keer geslaagd. Direct daarna is ze gestart met de naturalisatieprocedure. In augustus 2012 ontving ze de Nederlandse nationaliteit


Rosen C., Zurich, Zwitserland

"Ik heb gekozen voor deze cursus omdat er in Estland geen docenten Nederlands zijn. Ik zou iedereen een cursus bij The Dutchess aanbevelen: het is echt gemakkelijk om een taal via Skype te leren. Je kan precies zeggen wat je wil leren en wat niet zo belangrijk is. Verder heeft de lerares haar ideeën om de les interessanter te maken." - Inmiddels is Hanna werkzaam als radiologe in een ziekenhuis in Deventer

"Er zijn geen docenten Nederlands in mijn land, dus lessen via Skype waren perfect"


Hanna L., Estland arts

"Het was heel fijn dat ik de les op kantoor of thuis kon volgen: ik moet al veel reizen voor mijn werk. Ik werk één week per maand in Nederland. De dingen die ik heb geleerd, kan ik heel goed gebruiken op mijn werk. Ik vond de lessen goed gestructureerd: veel spreken en ook grammatica. Het was precies afgestemd op mijn behoefte. Het fijne vond ik dat ik de cursus vanaf elke locatie kon volgen. Thuis en op kantoor voelde ik me op mijn gemak en kon daarom beter leren. Mijn zelfvertrouwen werd van uur tot uur groter."


Susanne B., Duitsland Industriekauffrau, Kemira

"Bedankt voor de cursus! Het was erg leuk en nuttig. Ik kan nu vragen en antwoorden in het Nederlands, dus mijn leven hier is makkelijker nu! Tijdens de cursus heb ik veel gelegenheid gehad om te spreken. Ik had interessante conversaties met de lerares en ik werd gecorrigeerd. Het huiswerk was veel, maar wel goed. Ook de video-opdrachten waren goed. Ik vind de methode leuk en kan geen nadelen vinden. Hét grote voordeel van een cursus bij The Dutchess is de flexibiliteit: ik kon de lessen thuis, op kantoor of op reis volgen."


Francesco B., Italië Manufacturing Engineer, Cisco

"De cursus was aangepast aan mijn behoeften, mijn niveau en tempo. Ik kon de cursus vanuit huis volgen op tijden dat het mij uitkwam en ik kreeg directe en persoonlijke feedback op mijn fouten. Ik heb absoluut meer zelfvertrouwen bij het spreken gekregen. In een groepscursus krijg je niet zoveel kans om te spreken. En als er tijd is om het spreken te oefenen is dat vaak met een andere cursist. Bij de cursus bij The Dutchess besteed je een groot deel van elke les aan het spreken. Dus het is makkelijk om je te verbeteren en meer zelfvertrouwen te krijgen. Voordelen van de cursus bij The Dutchess: je hebt les waar en wanneer je wil. Er is geen reistijd. Als het slecht weer is, hoef je niet naar buiten! Of als je op reis bent, kun je les hebben in je hotel met je laptop. Een nadeel is dat je een internetverbinding nodig hebt. Ik vond de methode zeer goed en het werkte goed voor mij. Ik vond het fijn dat ik zelf het tempo kon aangeven."

Julie woont al enige tijd in België. Ze heeft veel contact met Nederlands en wilde haar spreekvaardigheid verbeteren


Julie, Belgium accountant

"Ik heb voor een cursus bij The Dutchess gekozen omdat het makkelijk en nuttig is. Ik heb in de lessen mijn spreekvaardigheid goed kunnen oefenen en heb nu meer zelfvertrouwen gekregen bij het spreken. Het cursusmateriaal was precies aangepast aan mijn niveau."

Elena woont al enige tijd in Nederland. Ze wilde haar Nederlands verbeteren en het onderdeel Luisteren van het Staatsexamen NT2 halen


Elena, Rusland

"Ik vind dat een cursus bij THE DUTCHESS alleen maar voordelen heeft. In mijn situatie wilde ik geen tijd verspillen om naar de leslocatie te gaan. Les via Skype is dan ideaal. En wat natuurlijk het beste is: er zijn geen andere studente, ik had privéles. De lesmethode is goed. Niet alle oefeningen zijn even leuk, maar het is nodig om mijn Nederlands te verbeteren! Ik kan nu beter en vloeiender spreken en reageren."


Julia A. Oekraïne

"Een vriendin van mij heeft mij de cursus van The Dutchess geadviseerd. Het was een goede mogelijkheid om snel en eenvoudig Nederlands te leren. Ik heb meer zelfvertrouwen bij het spreken. Omdat je elke les veel spreken moet, is het veel makkelijker. Er zijn geen nadelen aan deze methode. De voordelen zijn bijvoorbeeld dat je 1 op 1 les hebt en ook dat het makkelijk te organiseren is. En Nathalie is een goede leraar zodat je snel goed Nederlands spreekt."

Stefan heeft zich bij The Dutchess voorbereid op het Staatsexamen NT2 Programma II en heeft alle onderdelen in één keer gehaald


Stefan L, Dresden, Duitsland student

"Ik heb voor een cursus bij The Dutchess gekozen omdat ik dan thuis kon studeren en de lerares concentreerde zich alleen op mij omdat het 1 op 1 les is. Ik vond alles goed van de cursus: de uitleg van de grammatica, de hoeveelheid huiswerk en ook de prijs. Ik beveel de cursus aan want ik denk dat hij/zij van de cursus zou genieten zoals ik. De voordelen zijn: geen verlies van tijd met reizen, ik kan thuis studeren en krijg volledige aandacht van de lerares."

Hong heeft zich voorbereid op het Staatsexamen NT2 Programma II. Ze heeft alle onderdelen de eerste keer gehaald, behalve luisteren. Daar kwam ze slecht 2 punten tekort. Helaas moest Hong door een Visumprobleem terug naar Vietnam


Hong H., Vietnam student

"Ik zal deze cursus zeker aanbevelen. Omdat er geen cursus bij mij in de buurt was, heb ik hiervoor gekozen. Ik vind dat de docent veel corrigeert en helpt, zonder dat je je slecht voelt. Ze zet je aan het leren een veel spreken en ze doet dat alles op een heel vriendelijke manier. Het huiswerk was veel."

Zara moest zich in zeer korte tijd voorbereiden op het Staatsxamen NT2 Programma II om in Nederland te kunnen studeren. Ze heeft alle onderdelen in één keer gehaald met fantastisch hoge scores


Zara H., Düsseldorf, Duitsland student

"Ik heb voor een cursus via Skype gekozen omdat het zowel praktisch als één-op-één is. In de eerste plaats wilde ik een cursus die ik thuis kon nemen en in de tweede plaats wilde ik een cursus met hoge kwaliteit. Ik heb meer zelfvertrouwen bij het spreken gekregen, want de cursus is vooral gebaseerd op het spreken. Ik zou iemand een cursus bij The Dutchess aanbevelen omdat ik heb gezien dat dit de snelste en meest efficiënte manier om een taal te leren is. De docent organiseert (in overleg met u) een persoonlijk programma voor u die het beste bij uw behoefte past. Zij geeft u genoeg tijd om het spreken te oefenen en ook de gelegenheid om vragen te stellen. Het cursusmateriaal heeft een goede structuur en biedt veel mogelijkheden (video's, artikelen, enzovoort) tot verbetering van uw taalvaardigheden. Vanwege deze redenen, ben ik heel tevreden over de cursus."

Ik heb meer zelfvertrouwen bij het spreken gekregen, want de cursus is vooral gebaseerd op het spreken.


Can B., Eindhoven Nederland PhD student uit Istanbul

"De lessen zijn privélessen, maar goedkoper en je kunt ze inplannen wanneer je wilt. Ik vind alleen voordelen in een Skypecursus. Ik heb een beetje meer zelfvertrouwen nu bij het spreken."


Evangelia S., Hoofddorp, Nederland Marketing & PR Manager from Greece

"Ik heb voor deze cursus gekozen omdat het heel flexibel is en het een hele goede mogelijkheid is om van thuis te werken. Het cursusmateriaal was precies aangepast aan mijn niveau. Door de spreekopdrachten had ik de mogelijkheid het spreken goed te oefenen zodat het geen groot probleem meer is iets in het Nederlands te zeggen. Met The Dutchess kon ik me heel goed voorbereiden op het Staatexamen NT2. De lessen waren altijd goed gestructureerd en Nathalie legde alles duidelijk uit waardoor ik bijvoorbeeld de grammatica heel goed begreep. Een van de voordelen is dat men het huiswerk via e-mail kan opsturen. Daardoor is het bespreken van de foutjes in het huiswerk in de lessen makkelijk en sneller."

Eva wilde in Nederland studeren en moest daarvoor het Staatsexamen NT2 afleggen


Eva S. Issum, Duitsland student

The Dutchess Language Academy provided an excellent learning environment for my Dutch studies. I set out to achieve a level A2 on the CEFR scale, with only a couple of months to study. I had no knowlegde of the language at the beginning of the learning proces and was able to successfully achieve my goal of passing the A2 exam. The Dutchess Language Academy provided lessons that were flexible to my learning needs throughout the process. I would recommend The Dutchess to anyone who's goal is to learn a language properly and efficiently.


Quinten G., Fontainebleau (Fr.)

"Via een collega kwam ik bij The Dutchess omdat de lessen makkelijk in te plannen zijn. Het materiaal was precies aangepast aan mijn niveau. Nu benader ik mensen vaker dan vroeger omdat ik zeker weet dat ik in Nederlands goed kan communiceren. Ik zou een online taalcursus bij The Dutchess aanbevelen omdat je tijdens de lessen voortdurend gemotiveerd wordt door de lerares om je doel te bereiken (soms hebben we dat extra impuls nodig). De lessen zijn goed voorbereid en aangepast aan je eigen niveau en wensen. De voordelen van een cursus via Skype zijn: heel makkelijk en flexibel om lessen te plannen. Je hoeft geen tijd te besteden om naar een school te gaan. De nadelen: soms was de internetverbinding niet goed en dat veroorzaakte een slechte kwaliteit van de video."

Ramón heeft het Staatsexamen NT2 programma II gehaald en is gestart met de naturalisatieprocedure


Ramon D. , Deventer (NL) Project Leader RD&I

"Ik heb voor The Dutchess gekozen omdat ik heel snel Nederlands wilde leren en het me professioneel leek (CRKBO registratie). De informatie op de website was duidelijk en er waren veel positieve referenties. Ik vond het goed dat er een test-les was en dat je alles individueel kan aanpassen. Het huiswerk vond ik veel maar het cursusmateriaal was precies goed aangepast aan mijn niveau. Soms waren er oefeningen in het boek die een beetje te lang duurden (heel lange teksten) en ik wist niet of het effect zo groot was. Verder was alles heel goed en ik ben blij dat alles zo goed werkte! Ik durf nu eindelijk Nederlands te praten."

Miriam heeft zich voorbereid op het TUL examen en is met zeer hoge punten geslaagd, waaronder twee keer een 10!


Miriam B. Duitsland

Omdat het de enige manier was om in relatief korte tijd (4 maanden) een hoog niveau van de Nederlandse taal te krijgen, heb ik voor een Skype cursus van The Dutchess gekozen. Verder had ik door mijn werk niet genoeg tijd om voor elke les naar een taalschool te gaan. De voordelen zijn: de lessen zijn persoonlijk, intensief, gemakkelijk van thuis te volgen. Een soms slechte internetverbinding kan een nadeel zijn en geen "echt" contact van leraar en cursist. De grammatica wordt goed doorgenomen en herhaald. De voorbereiding op het Staatsexamen is heel authentiek met oude examens om te oefenen. Goede feedback. Ik zou een online cursus bij The Dutchess zeker aanbevelen. De redenen hiervoor zijn de hier al boven opgeschreven voordelen en de goede lesmethode.

Heeft het Staatsexamen NT2 programma II met hoge scores gehaald en studeert nu in Amsterdam


Eva S. München, Duitsland

"Ik vond het heel handig dat ik vanuit huis kon leren: zo kon ik veel tijd besparen. Ik denk dat een cursus via Skype alleen voordelen heeft: geen reistijd, een bekende omgeving en 1 op 1 les. Het is een superleuk systeem, goede oefeningen en in de les krijg je veel tijd om te spreken.Ik was goed op het Staatsexamen voorbereid. Ik heb de cursus al aanbevolen bij anderen omdat ik het heel leuk vond om met Nathalie te werken en te praten :)"

Mira heeft zich voorbereid op het Staatsexamen NT2 Programma II en is geslaagd. Nu studeert ze in Maastricht


Mira D., Waakirchen, Duitsland – Student