staatsexamen NT2 voorbereiding

Staatsexamen NT2

Bij The Dutchess kun je je ook voorbereiden op het officiële Staatsexamen NT2. Met dit examen laat je zien dat je het Nederlands voldoende beheerst om in Nederland te kunnen werken of studeren.
Wil je een MBO opleiding gaan volgen, dan heb je Staatsexamen NT2 Programma I nodig. Het niveau van dit examen is B1. Voor een HBO of WO opleiding is Staatsexamen NT2 Programma II (niveau B2) vereist. Het diploma van het NT2-examen laat ook je (toekomstige) werkgever zien dat je het Nederlands op niveau B1 of B2 beheerst. Meer informatie over de Staatsexamens Nederlands als tweede taal (NT2) vindt u hier.

Trainen met examens

In deze examentraining oefen je tijdens de lessen met veel voorbeeldexamens in de vier vaardigheden van het examen: Schrijven, Spreken, Luisteren en Lezen. Op deze manier raak je vertrouwd met de vorm van de opdrachten. De persoonlijke feedback van de docent helpt je om je optimaal op het examen voor te bereiden.

The Dutchess heeft al veel cursisten klaargestoomd voor het Staatexamen NT2, zowel voor Programma I als Programma II.

Kunnen wij ook jou helpen met de voorbereiding op het examen? We doen het graag! Maak meteen een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Maak een afspraak voor gratis kennismaking